Hjerterommet Nannestad i Advent


Hjerterommet Nannestad i Advent

Advent betyr «Herrens ankomst» og markerer ventetiden fram til Jul. I dag har to supre frivillige akkurat vært inne på Matsentralen i Oslo og hentet bilen full av flotte matvarer og nå er tida inne for en liten matpause før «kundene» strømmer på. Dette er noe som gjøres hver mandag og i løpet av en uke mettes ca.60 små og store personer. Pågangen har økt det siste året og vi merket det spesielt når koronapandemien rammet i mars. Fra å dele ut 3 tonn mat i 2019, så blir det nærmere 10-12 tonn i 2020. Tilbudet er rettet mot vanskeligstilte i Nannestad, men ukentlig kommer det også mennesker utenfor Nannestads grenser. Hjerterommet er blitt til gjennom et samarbeid mellom kirkene i Nannestad og Overraskelse AS og startet i 2018.

Inger Hilde, diakonimedarbeider Hjerterommet

På Hjerterommet møtes menneskene med et smil og målsettingen er å gjøre terskelen så lav som overhode mulig. For noen er det ekstra vanskelig å komme innom første gangen, men etter hvert så går det bedre. Mye takket være flotte frivillige (som Eva og Kari) som både spøker og ler og har tid til å lytte til hva den enkelte har på hjertet.

Eva, frivillig Hjerterommet

 

I koronatiden har vi vært nødt til å lage avtaler om tidspunkt for den enkelte. Den som ønsker hjelp, tar kontakt på Hjerterommets facebookside eller med Diakonen på telefon. Maten gjøres klar inne og leveres i poser/esker ute. Innimellom har vi også frivillige som kjører ut mat. Vi opplever utrolig mye takknemlighet, noen tårer innimellom, og veldig mye glede!

 

Hjerterommet har i løpet av de siste 2 årene vokst og behovet for større plass meldte seg ganske fort. Givergleden i Nannestad er stor, men lagringsplassen var for liten. Vi tok derfor kontakt med Klippen Normisjon på Åsgreina og ble tatt imot med åpne armer. Resultatet ble at Hjerterommet/Overraskelse AS overtok et helt bedehus for 1 kr. Det er en fantastisk raus og hjertegod gave. Hver onsdag holder Hjerterommet åpent hus med gjenbruksbutikk og kafe’ her.

Hjerterommet Klippen, bygd i 1958

 

For dette huset har vi mange planer, både fra Overraskelse AS som eier huset og med utviklingen av Hjerterommet. Vi gleder oss veldig til Koronapandemien er over slik at dette huset kan bli det det skal være!

Velkommen på besøk for å se, oppleve og lære mer om Hjerterommet på nært hold!

Advent betyr «Herrens ankomst» og mens vi venter så er det utrolig godt å få lov til å være der for hverandre eller som vi sier i «Overraskelse»:

Fullkorn

«Utforsker du oppmuntringenes hemmeligheter, vil du oppdage mange menneskeskatter!»

Ord til ettertanke

«Dere skal heller oppmuntre hverandre hver dag, så lenge det heter «i dag» (Hebr.3.13)

 

På Klippen bakes og pyntes det nå til Jul og siden åpningen i september så har ca.40 mennesker vært innom hver onsdag. Her kan du få kjøpt hjemmelagde julekaker og lokalprodusert honning, hjemmebakt brød, vafler og en kaffekopp. Målet er å skape en trivelig møteplass!

Hjerterommets lille kafe’ med egen bakermester!

 

I «Butikken» kan du handle flotte klær og annet nødvendig utstyr, men det aller meste gis bort gratis til de som trenger det mest. Vi får inn mange flotte Julegaver fra gode og glade givere, der den enkelte kan velge gavene selv og pakke inn til seg og sin familie.

Gjenbruks og Julegavebutikken!

 

Tusen takk til alle glade og gode givere som har bidratt med julegaver, mat, klær, penger og veldig mye annet fint til Hjerterommet i 2020. Dette gjør at vi satser friskt også i 2021!

Svein Arne Bergli

Diakon i Nannestad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake