Limaspillet 2021 - «…det er farlig å tvile, det er farlig å tru…»


I år har Limaspillet et jubileum å feire…det er tiende gang denne forestillingen settes opp på den idylliske Limastranda ved Stensgård Kirke.
 

Limaspillet 2021 - «…det er farlig å tvile, det er farlig å tru…»

I år har Limaspillet et jubileum å feire…det er tiende gang denne forestillingen settes opp på den idylliske Limastranda ved Stensgård Kirke.

Det hele startet da Jorun MH Skryseth gikk tur med hundene sine på Limastranda rundt år 2000. Hun fikk nyss om det lille klosterhospitset som lå i nærheten i middelalderen, og dette var kimen til hennes storslåtte idè om en stor utendørs teaterforestilling her. Etter noen møter med lokalhistoriker Bosse Tangen begynte hun å spinne videre på historien om det lille klosteret, og rollefiguren Anne dukket opp. Hun er en pilegrim på vei til Nidaros, og hun stopper opp ved klosterhospitset for å hvile ut. Her skjer det som ikke burde skje…hun blir forelsket i en av de unge munkene her, Broder Benedict.

Handlingen foregår i 1349, midt i en brytningstid mellom den gamle Åsa-trua og den nye kristendommen. Det var heller ikke alle blant bygdefolket som satte særlig pris på at fremmede stadig vekk kom til bygda, de måtte jo ha mat og pleie, og var stort sett bare til bry.Limaspillet har sakte men sikkert bygget seg opp til å bli et av de mest betydningsfulle kulturarrangementene i Nannestad, og for mange unge skuespillere som har vært med i årenes løp, har Limaspillet vært et springbrett for videre karriere. Flere aktører har gått videre med teaterutdannelse og kan nå ses på både nasjonale teater-scener og TV-kanaler.

Det er et magisk bakteppe under forestillingene, med Mistberget og Hurdalsjøens vannspeil som naturlige storslåtte kulisser. I tillegg gjør dramatisk musikk og lyd- og lyseffekter sitt til at publikum får en spektakulær opplevelse.

Det er altså Jorun MH Skryseth som har ideen og skrevet manuset, i tillegg til at hun er primus motor, produsent og leder av Romerike Friteater, som er ansvarlig for Limaspillet. I tillegg spiller hun Fru Karen, en gammel trollkvinne som besitter mye kunnskap og nok kunne virke ganske skremmende for mange i bygda.
Mannen til Jorun, Trond Hultgren, har komponert musikken til Limaspillet. Regissør for årets forestilling er Even Finsrud.

Limaspillet har premiere fredag 27. august klokka 20 (servering fra 18.30) og stykket spilles også lørdag 28. august, torsdag 2. september, fredag 3. september og lørdag 4. september. Du kan lese mer om Limaspillet på https://url12.mailanyone.net/v1/?m=1mCqEB-0005vk-5A&i=57e1b682&c=ZUpO-Xu_8RuMnrQKNtcP6F68pnmzpn6gPJ3ZGLMpa6aQE5Spn6Fit7-JPeUfJUZ_vxSaL7TS4C2NwFU_dyUp4TNOa61USgLqwQhkVqrV77KLKNcl_yjdYAOk-1zQGig-cRUF0BCgxssauSnscPfOVHu62OV-YQe_C42BB__lxUeoFREw8FvTWqEghUra8pwjKNxWGuumhLicnFcwl3z7rw, og her finner du også link til billettsalget.

 

Tilbake